Så fungerar Distriktsläkare.com

Idén bakom Distriktsläkare.com är att samla alla Sveriges läkare i primärvården på en plats. Vi tror att vi har mycket att lära av varandra och att vi behöver en egen plats för att diskutera medicinska frågor.

När du blir medlem får du en egen sida där du enkelt kan nå kollegor och starta och svara på diskussioner. Du får också tillgång till Sveriges största samling av bra medicinska länkar och användbart medicinskt innehåll som du kan använda i din kliniska vardag.

Huvudmenyn som inloggad innehåller följande sidor:

Start

Förstasidan när du loggar in. Visar aktuella diskussioner i forum, aktivitet i nätverket och nya artiklar.

Forum

Varje grupp har sitt eget forum. Alla läkare är med i den öppna gruppen “Alla läkare i nätverket“. Alla diskussioner som pågår i nätverket i öppna grupper och dina grupper visas på denna sida. Skapa gärna nya diskussioner om de ämnen som intresserar dig!

Medicinskt innehåll

Här finns en mängd medicinska resurser som bl.a. innehåller alla blanketter du behöver, riktlinjer, bilder och videofilmer, skattningsskalor med mera. Nya resurser läggs till varje vecka.

Varje artikel ingår i en kategori och har olika sökord. Klicka på kategorierna och sökorden för att visa en lista med liknande artiklar.

Aktivitet

Överblick över de senaste händelserna i nätverket som nya medlemmar, nya inlägg i forum och nya artiklar. Du kan filtrera genom att klicka på flikarna “Mina vänner” eller “Mina grupper”. Du kan också spara intressanta händelser med hjälp av knappen “Spara”.

Grupper

Alla medlemmar kan skapa öppna eller privata grupper och bjuda in kollegor till sina grupper. Varje grupp innehåller både möjligheten att diskutera olika frågor i ett eget forum, ladda upp filer och att skriva och dela dokument. Den senaste versionen av dokumenten finns alltid tillgänglig för alla gruppmedlemmar på webbplatsen.

Kollegor

Lista över alla kollegor som är med i nätverket. Sökfunktion för namn, titel, arbetsplats och stad.

Din egen sida

Visar din aktivitet, meddelanden, grupper och dina vänner i nätverket. Du når din sida genom att klicka på ditt namn längst upp i högra hörnet. Här visas dina personliga länkar. På mobiltelefoner finns din personliga meny vid hussymbolen i översta vänstra hörnet. Klicka på huset för att se alla länkar.

Har du fler frågor om hur nätverket fungerar? Skriv gärna en fråga i gruppen “Hjälp och support” eller läs igenom “Vanliga frågor”. Du kan också kontakta oss via e-post så svarar vi inom kort.


Bli medlem

Relaterade artiklar

Svar