Vanliga frågor om Distriktsläkare.com (F.A.Q.)

Här finns vanliga frågor och svar om hur man gör olika saker på Distriktsläkare.com. Till frågorna finns också en korta filmer som visar hur olika funktioner fungerar.

Se även sidan “Så fungerar Distriktsläkare.com” för mer information.

Välj en fråga för att visa svaret

Hur byter jag min bild?

För att byta din bild, gå till din sida och klicka på menyvalet “Profil” och därefter “Byt profilbild“. Här kan du ladda upp en bild på dig själv. Bilden syns bara för inloggade läkare.

Tillbaka till toppen

 

Hur svarar jag på en diskussion?

För att visa alla diskussioner i nätverket, gå till “Forumet” via länken i huvudmenyn överst på sidan. Här visas de senaste diskussionerna. Välj någon du är intresserad av och klicka på rubriken. För att svara på en diskussion, gå längst ned på sidan där formuläret “Skriv ett svar” finns och skriv ditt svar. Klicka på “Skicka svar” för att spara svaret. Se denna video för ytterligare instruktioner:

Tillbaka till toppen

 

Hur startar jag en ny diskussion?

För att visa alla diskussioner i nätverket, gå till “Forumet” via länken i huvudmenyn överst på sidan. Här visas de senaste diskussionerna. Du kan klicka på länken “starta en ny diskussion” i vänsterspalten för att starta en ny diskussion. Du kommer då till ett formulär där du kan fylla i rubrik och innehållet i din diskussion. Välj grupp att spara i (“Alla läkare i nätverket” är den vanligaste) och klicka på “Starta diskussion” och din diskussion startar. Se denna video för ytterligare instruktioner:

Tillbaka till toppen

 

Hur skickar jag ett meddelande till en kollega?

Varje kollega har en egen sida. Enklaste sättet att skicka ett meddelande till en kollega är att klicka på dennes namn eller bild för att komma till kollegans sida.

Överst finns knappen “Privat meddelande”. Här skapar du ett meddelande med rubrik och innehåll, precis som ett vanligt e-postmeddelande. Kollegan får ett meddelande till sin e-postadress och kan då svara dig.

Om du klickar på de tre prickarna “…” bredvid knappen “Privat meddelande” får du också upp valet “Offentligt meddelande”. Detta innebär ett omnämnande av kollegan som på Facebook eller Twitter. Meddelandet kan då ses på kollegans sida även för andra inloggade läkare, inte för utomstående. Nu används kollegans användarnamn (som börjar med @, t.ex. @magnus_angslycke) och därefter kan du skriva ditt meddelande. Kollegan blir meddelad på samma sätt som vid privata meddelanden.

Tillbaka till toppen

 

Om du har en fråga som du inte fick svar på här får du gärna kontakta oss. Fyll i formuläret här nedanför så svarar vi inom kort.

Kontakta oss

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

Relaterade artiklar

Svar